Please enter an Access Token

Tosiaan niin kuin monet varmaan tietääkin, opiskelen tällä hetkellä terveydenhoitajaksi ja sairaanhoitajaksi. Tässä koulutuksessa isoin osuus on työharjoittelut, jotka ovat syksyisin ja keväisin. Mulle noi harkat on ollut välillä tosi vaikeita enimmäkseen henkisesti. Oon ollut hieman epävarma ammatin valinnasta ja noi harkat ei ole ainakaan kauheasti auttanut asiaan.

Pikakertauksena…
Terveydenhoitajan opinnot menevät sillä tavalla, että aluksi opiskellaan sairaanhoitajan opinnot pois alta ja sitten siirrytään loppuvaiheessa terveydenhoitajan opintoihin.

Nyt takaisin harkkoihin…Mulla on tähän mennessä ollu viisi eri sairaanhoitaja-puolen harjoittelua, mitkä on ollu aika raskaita, mutta oppimisen näkökulmasta todella rikkaita. Asia, mikä ei ole edesauttanut motivaation ylläpitämiseen opiskella tätä alaa on valittamiset… Yhdessäkään paikassa missä olen ollut harjoittelussa en ole kertaakaan kuullut, että joku olisi tyytyväinen omaan työhön. Pelkkää valittelua ja puhumista ammatinvaihdosta. Taukohuoneessa pelkkää valittamista kuinka asiat ovat pielessä ja kuinka huonosti tällä alalla menee.

Olen vasta harjoittelija ja opiskelen kyseistä alaa, koska valitsin sen. En halua harjoittelijana ja opiskelijana kuulla joka ikinen päivä, että kuinka syvältä koko ala on. Ei ihme, että on vaikea saada uusia innokkaita opiskelemaan tätä alaa. Tietysti kaikki ei voi olla täydellisesti ja korona-ylityötkin painavat päälle. Sen ymmärränkin, että jokaisella alalla on omat ongelmansa, mutta eikai tämä jokaisen kohdalla voi olla näin.

Teidän, jotka olette jo valmiita sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia pitäisi kannustaa, motivoida ja näyttää alan rikkauksia sekä opettaa terveyden edistämistä, ylläpitämistä, sairauksien ehkäisemistä ja hoitamista eikä valittamista.

Ehkä näin saadaan ihmiset pysymään tällä alalla, ja kouluttautumaan eikä vaihtamaan vielä kun opinnot ovat kesken.

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post
Sign up with your email address to receive news and updates!

Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

No Comments Yet.

Previous
Ihonhoito
Työharjoittelut